03 januari 2011

Dagen idag - en vardag

Årets första vanliga vardag, hos oss en lite mulen sådan - vädermässigt alltså. Jag är ledig men maken jobbar. Jag har det så bra alltså, ändå får jag lite dåligt samvete för att jag får vara hemma. Varför kommer alltid det dåliga samvetet om man är ledig och inte rusar på som vanligt.

Dagen ordspråk min favoritkalender är som ni kan se: "Vill du verkligen leva . börja varje dag med att tänka på något att vara tacksam för"
Brasan i bakgrunden är en sådan "värdslig" sak som jag är tacksam för. ;
Även de där små sakerna gör nytta att tänka på med glädje och tacksamhet. Vi är nog alla medvetna om de stora sakerna.
Lite tvärtom kan det vara om det gäller irritationer och frustrationer. Då blir det ofta de där små grejerna som kan skapa ilska och framkalla våra sämsta sidor.

Gårdagen var bra och trevlig med besöket i Varberg och sedan "Morden i Midsomer" som jag gärna tittar på.
Innan vi åkte iväg var jag ute med Mattis, hunden. Vi gick gångvägen runt och ner för trapporna från gångvägen till vår gata. Trappan var inte lämplig att gå i, men jag höll ordentligt i ledstången. Men - på den mycket hårda snön halkade jag omkull och smällde i vänsterarmen. Taget om ledstången släppte jag inte, vilket fick till följd att det blev en liten sträckning i högerarmen också. Mattis stannade som tur var  och väntade in mig. Tänk om jag släppt kopplet och han hade stuckit iväg! Vet inte hur han hade betett sig då.
Nåväl, idag är jag öm på flera ställen, men vet ju vad det beror på.  ;)
Hade planerat ett besök på gymmet för att ta några rundor i "Easyline", men det får vänta tills imorgon.
Dagen ska ägnas åt att göra färdigt någon/några saker som ligger bland mina UFO-grejer - UnFinished Objekts (eng.ej klara saker). Allra först Fåret Shawn, sedan finns det lite annat också.

Ta nu till er av dagens kalendertext - gör något bra av din dag.

3 kommentarer:

Bodil sa...

Det är härligt med vardagar, efter många helgdagar. Man vill ha både ock...
Hoppas att du inte får ont länge i armarna. Teta nya saker i motionsväg är kul. Men jag ska leda den vanliga gympan idag...igen... =)

Inga sa...

Skönt att ha ledigt och kunna ta tag i lite UFO:n. Ta det lugnt på de isiga vägarna. Gör som jag, använd broddar på skorna. Ha det bra!

bollebygdsbo sa...

Tack Bodil och Inga.
Jag brukar använda orienteringsskorna när det är halt, men igår skulle vi åka direkt efter att jag varit ute med Mattis. Alltså tog jag mina vanliga läderstövlar som är bra att gå i - dock inte i en trappa utan trappsteg utan bara snö.