02 mars 2013

Bakat glutenfritt


Idag har jag bakat glutenfria mandelkakor.
Några med björnbär och några med hjortron. Känns lyxigt med hjortronen, men jag hade en paket i frysen som jag tog några bär ifrån.
Hjortron och mandel passar bra ihop tycker jag.
Dessa godsaker tänker jag ta till när suget efter kaffebröd blir stort. ;)
Ett tiotal ska jag ta med fram till Vägkorset så att vi har alternativ till dem som inte tål gluten.

Jag är bara överkänslig för gluten, men tänker att det är bra att låta bli vetemjöl så mycket som möjligt.
Socker och vetemjöl är ju det "vita giftet" och jag tycker mig märka att det stämmer.

För övrigt en lördag som denna då - vad gör jag?
Ska torka av golven om en stund. Måste bara vila lite innan eftersom jag har känningar av ischias ofta numera. Det känns extra mycket när jag dammsuger och torkar golv.

Har börjat virka fodral till ytterkrukorna i färger som ska stämma till mina vår/sommargardiner.
Hoppas att jag kan komma igång på allvar med allt jag vill skapa - virkat, stickat, tovat, tenntrådsarbeten mm. ;)

Nu är det dags att ta lite enkel lunch. Maken är på rävjakt och äter ärtsoppa där.



1 kommentar:

Maria sa...

Spännande det där med ytterkrukorna och kakorna. Har du ett recept eller fantiserar du lite. Tar det på en höft som de sa förr.