14 januari 2009

Några timmar i en tandläkarstol


Idag har jag tillbringat drygt två timmar i en tandläkarstol.
Jag kanske har skrivit någon gång tidigare om att jag haft problem med tänderna i överkäken. Detta sedan jag fick cellgifterna. Då hade jag kramper, liknande epilepsi, och bet ihop så hårt att några tänder blev lösa. Med tiden har det blivit värre och jag har gått omkring med lite provisoriska lösningar.
Nu, med det nya rabattsystemet, kunde jag sätta igång att fixa till tänderna ordentligt. trots rabatten kommer kostnaden att bli mellan 23000-25000. Mycket pengar!

Idag slipade tandläkaren ned mina tänder för att sedan kunna bygga upp en bro över flera tänder.
8 stick med bedövningssprutan innan de satte igång. Sedan var hela överkäken bedövad, men det gick bra. Nu är dessutom all amalgam borta ur min mun också - och det är ju bra.
Om ca en månad har jag fått den riktiga bron på plats. För tillfället har jag ett provisorium av plast. Det är fantastisk vad de kan göra snabbt och ganska enkelt numera hos tandläkaren. Några avtryck och lite plast så ser denna provisoriska bro ut som mina tänder gjorde när jag kom till tandläkaren idag.

När jag kom hem och bedövningen började släppa mådde jag inte så bra.
Lite risgrynspudding (=lättuggat) och två alvedon - sedan sov jag ungefär två timmar.
Nu måste jag avra försiktig med vad jag äter, annars kan det gå illa.
Inget hårt eller segt - inga äpplen, morötter eller fikon. :)

För övrigt idag har jag plockat bort julen hos föräldrarna. hade nämligen lite tid innan jag skulle vara på ett möte på Bollegården. Då passade jag på att fixa det. En av bröderna kom medan jag var kvar där och han tog ut granen. Imorgon är det syn i lägenheten som föräldrarna lämnat. Sedan är det bara att gå vidare, känns skönt.

Den 15 januari, alltså imorgon, är Fred ett halvår. Det är också 109 år sedan makens pappa föddes. Nej, maken är inte sååå gammal, han fyller "bara" 59 om några veckor. :)

Jag pratade med Alma i telefon förut. Härligt att höra allt som hon har att berätta just nu. Anton och Albin "hinner" inte med att prata med mormor så ofta numera.

Dags att vandra över till min Kreativitetsblogg och kolla läget där. Häng gärna med om ni har lust.

6 kommentarer:

Bobo sa...

Skönt att vi äntligen kan gå vidare, när nyckeln överlämnats i morgon.
Får tänka på att det inte ska vara för hårt att tugga på till lördagen middag, har jag förstått =)

bollebygdsbo sa...

Går det bara att dela innan jag stoppar det i munnen så är det OK. *ler*

malou sa...

VArför inte fikon???

bollebygdsbo sa...

Jag älskar fikon, men de är svåra att bita i just nu. är kanske för försiktig just nu. men hellre det. :)

Tussegumman sa...

Önskar dig en fin helg! Du har en utmärkelse att hämta på min blogg/Kramar Tussegumman

Eleonora sa...

Tack vännen för dina rader hos mig. Blir så glad att du hinner med att hälsa på. Det var länge sedan sist, men julen/nyår och alla helger har ju bedövat oss en aning.

Bedövning ja... tur att du fick den hos tandläkaren. Det är ju ett jättejobb som ska ske i din mun! Du kommer att bli filmstjärnevacker när allt är klart. Som du säger, det är inte klokt vad tandläkarna kan åstadkomma nu för tiden!! Lycka till med detta.

Lördagskramar och ha det gott