30 mars 2009

Måndagsmorgon

Lite svårt att komma upp var det allt idag.
Till största delen beror det på att jag satt uppe lite för länge igår kväll.

Strax ska jag ta ut hunden innan jag åker till jobbet.
Denna veckan blir det några långa dagar - alltså kan jag jobba några färre timma idag.
Vi ska ställa fram bord och leta upp linnedukar för att det ska vara fint till morgondagens stora födelsedagsfest.
Varje halvår ordnar församlingen fest för de som fyller jämna år - 75, 80, 85 och 90 eller däröver. Det är uppskattat. Det bjuds på smörgåsar med lättöl eller anan dricka, kondiskakor och kaffe. Underhållning i någon form blir det alltid, samt naturligtvis blomsteruppvaktning och en liten present. Detta är uppskattat av jubilarerna. Många som ses här har gått i skolan samtidigt, eller konfirmerats tillsammans. Nu har de mycket att prata om.

Helgen har varit väldigt bra.
Lördagen var jag på en scrapträff i Alingsås. Hemma hos Anita. Vi var 8 stycken som "pysslade", pratade och åt. Verkligen trevligt!

Igår, söndag, tog vi det lugnt på förmiddagen. Sedan blev det en biltur runt i bygden, samt ut mot kusten. Vi var framme vid de kyror som hör till den församling där yngsta dottern ska börja jobba som församlingspedagog i juni.

Vid denna tiden på året var det svårt att hitta någonstans att äta, men vi klarade oss ända till Skene innan vi stannade för att köpa någon form av föda. :)

Jag lade ut lite bilder på min fotoblogg under kvällen.
Där finns även en länk till en artikel om en originell människa som bodde här i Bollebygd när vi flyttade hit, och levde många år till. Han har fått en gata/gränd uppkallad efter sig. Eftersom jag fotograferade av skylten där har jag länkat till artikeln också.

Ta nu vara på ögonblicken denna måndag, så hörs vi av en annnan
gång igen.

1 kommentar:

Elisabeth sa...

Det är ju just det... att ta vara på ögonblicken... som man måste lära sig, de ljusa och viktiga ögonblicken som vi får i livet.

Hur är det förresten med ditt knä?

Varm kram... i varje ögonblicklig tanke, min vän.