28 maj 2009

Fullmatade dagar på Helsjön.

Torsdagskväll på Helsjöns folkhögskola, några kilometer utanför Horred.
Nu har vi haft två otroliga dagar.
Väldigt fullmatade - på alla sätt.
Fullmatade med bra föredrag och gott att äta.

Jag hade tänkt skriva ned lite från dessa dygn här, har en dag kvar här tillsammans med dessa go`a människor. När jag nu försöker få ned det i skrift blir det bara så svårt. Det går inte att uttrycka i ord just nu.

Kursdagarna, 3 första av 11, ska så småningom utmynna i en handlingsplan för församlingens ideella medarbetare. Dessa handlingsplaner ska vi var och en göra för just våra egna församlingar. Ett stort jobb och ansvar.
För tillfället vet jag inte hur jag ska få till det, men vi är indelade i basgrupper om 4 stycken som ska stötta och hjälpa varandra. Jag tror att det ska kunna leda fram till att även min församling ska kunna ha någon slags handlingsplan innan nästa år.

Nu är det dags att sova om jag ska orka med även morgondagens olika arbeten och föreläsningar.
Åker hemåt sent imorgon eftermiddag - vilket ska bli skönt.

7 kommentarer:

Bobo sa...

Låter som en härlig, men jobbig utbildning. Man får ofta väldigt mycket tankar och idéer, men sätta de på pränt är inte lätt alla gånger.

Det är skönt att få sätta sig vid dukat bord och bara få njuta och umgås.

Vi hörs, kram Bodil

Anna-Lena sa...

Låter härligt....man får så många nya tankar... sen finns det ju en vardag, och ibland kan det vara lite svårt att få den att gå i hop med de nya tankarna... men möjligheterna har ni ju, och är man bara positiv ( och det verkarr du vara) så funkar det säkert.

Elisabeth sa...

Men som jag känner dig, så brukar du ju ro iland nästan vilken skuta som helst... så du fixar det här också! DET är jag alldeles övertygad om...!

Ha en varm och fin helg med de dina...

Varm kram... alltid!

Bloggblad sa...

Intressant - jag är ju rätt involverad i kyrkan, och att planera och hitta på idéer gillar jag. Det är dock ganska svårt att få gehör för nya idéer i en stel konstruktion där många är mkt konservativa.

Nåt jag inte gillar är handlingsplaner... jag VET att man bara måste ha såna nuförtiden, men i skolan tar det mer tid att skriva alla planer och åtgärder och utvärderingar, än vad vi har att undervisa. Risken är stor att det blir likadant i kyrkan... man glömmer vad den är till för i alla planer och dokumentationer.

Tussegumman sa...

Hoppas att allt är väl med dig! Jag har precis börjat slappna av efter en lyckad student/Kramar Tussegumman

Elisabeth sa...

Tittar bara in lite... så du vet att jag tänker på dig! Vi har ju följts åt länge du och jag... vilket jag är både glad och tacksam för. Hoppas jag du vet...

Varm kram..

Anonym sa...

Har du lust att lägga in en länk till Helsjön är det alltid välkommet, hälsar Christer, webmaster på Helsjön