16 januari 2016

Så här är det.


Detta har någon annan med hypotyreos skrivit, men det är så bra och träffande att jag kopierat det  

Hej mitt namn är Hypotyreos 😈
Jag är en osynlig autoimmun sjukdom som angriper sköldkörteln. Jag har valt dig för livet!
Andra omkring dig kan inte se eller höra mig men din kropp kan känna mig. Jag kan angripa dig hur och när jag vill. Jag kan ge dig våldsamma smärtor eller om jag är på gott humör BARA ge dig värk överallt.
Kommer du ihåg när du och din energi sprang runt och hade roligt? Jag tog energin ifrån dig och gav dig utmattning istället. Jag kan ta ifrån dig god sömn och istället ge dig hjärndimma. Jag kan göra så att det enda du vill är att sova eller ta sömnen ifrån dig och ge dig sömnlöshet. 
Jag kan få dig att skaka, frysa och att svettas. Jag kan få dig att svälla upp i händer fötter o ansikte. Jag kan göra dig deprimerad och ängslig men även ge dig andra psykiska problem. Jag kan få ditt hår att ramla av, bli torrt och sprött. Även ge dig finnar och torr hy, det finns nämligen inga begränsningar för mig.
Jag kan få dig att gå upp i vikt oavsett vad du äter, hur mycket eller lite. Hur mycket du än tränar kan jag se till att du behåller alla extrakilon. Några av mina autoimmuna sjukdomsvänner är ofta med mig och ser till att du får ännu mer att hantera.
Om du har planerat något eller sett fram emot något så kan jag ta det ifrån dig, då du inte frågade mig. Jag valde dig av olika orsaker.Detta viruset blir du aldrig av med. Kanske orsakad av den psykiska stressen du varit utsatt för en längre tid eller kan du ha familjehistoria med mig. Oavsett orsak har jag kommit för att stanna.
Jag vet att du kommer gå till läkare, för att bli av med mig, och det får mig att skratta högt. PROVA DU BARA! Det kommer bli många läkarbesök, hos olika läkare innan du kanske hittar en som kan hjälpa dig effektivt. Du kommer få fel medicinering, smärtlindrande, sömnpiller, energipiller och antidepressiva.
Det är så många andra sätt jag kan göra dig sjuk på och listan är hur lång som helst. Högt blodtryck, sus i öronen, nedsatt syn, tand och tandköttsproblem, problem med magen och blödningar. Allt kommer troligen från mig och listan är mycket längre än jag nämner här. Det vet du också.
De kommer att säga till dig att om du har en bra kost, får tillräckligt med sömn, tränar, tänker positivt så blir du av med mig. Du kommer inte bli tagen på allvar när du berättar för läkaren hur du mår på grund av mig. Ingen vill lyssna eller tro på dig. Du kommer att få höra från familj, vänner och arbetskamrater att det är bara att ta sig samman och sluta känna efter hur du mår. Allt detta medan du sakta går under, medan du förlorar ditt sätt att vara på, medan du förlorar din självkänsla och din livsglädje.
ALLT detta gör jag enbart mot dig för att jag kan och vill och du har ingen möjlighet att stoppa mig.

Inga kommentarer: