26 mars 2008

Hur beskriver man sin dag?


Kanske jag istället skulle skrivit "Hur beskriver jag min dag?"

Men jag valde den första överskriften eftersom jag tror att det inte bara är jag som låter bli att skriva om vissa saker som kan beröra andra människor på ett negativt sätt.
För min del så är det av hänsyn till människor runt omkring mig som jag är lite försiktig med vad jag skriver.
Den senaste veckan, veckorna snarare, har det varit lite väl tuffa dagar. Min kropp reagerar mycket på allt detta. Magkatarren blomstrar och huvudvärken ligger hela tiden på lur. Jag blir dränerad på energi, så den räcker knappt till för det som jag måste göra. Ännu så länge står jag på benen och tänker fortsätta med det. Jag ska försöka fokusera på allt som är fint och bra i vårt liv istället.

Tidigare i kväll såg jag "Go´kväll" på TV. Där hörde jag en av gästerna berätta om den mycket svåra olycka hon varit med om - och överlevt trots alla odds emot sig. Hon var död två gånger men upplivningsförsöken lyckades.
När J.Vogel frågade henne vad hon saknar från tiden innan olyckan svarade hon så bra: "Då var då - nu är nu". Så ska jag försöka lära mig att tänka också. Jag ska se till att få väck allt gammalt som ligger och stinker i mitt hjärta och mitt minne. Nu ska det bort!
Hoppas att jag kan få tid hos själavårdscentrum i Göteborg ganska snart. Vi har förmånen att få gå där på arbetstid nämligen. Får jag bara talat med någon utomstående om det som finns i mig tror jag att jag kan gå vidare och verkligen känna glädjen med hela mitt liv.

En sak att se fam mot har jag fått nu, ytterligare en sak alltså. :-)
På lördag kommer alla döttrarna hit med familj och respektive. Jag får alltså en chans till att träffa dem. Förra gången de var här mådde ju jag väldigt dåligt och låg på badrumsgolvet hela den kvällen. Jag fick "order" att hålla mig lugn och frisk denna lördagen. *ler*

Imorgon har vi gudstjänst på Bollegården, liksom alla torsdagar i udda veckor. Men imorgon är det även kyrkkaffe efteråt. Det är alltid uppskattat och då kommer det ca 40 personer på gudstjänsten.
Roligt tycker vi.

Måste också säga något om vädret här i Bollebygd.
Vi har haft några fina och soliga dagar,
även om det kommit lite snö till och från.
Jag har lyckats komma ut i solskenet en stund varje dag,
vilket gör mig väldigt gott.

3 kommentarer:

Marskatten sa...

Tror du inte de flesta av oss egentligen håller inne med ganska mycket på bloggen?
Det är ju trots allt en offentlig plats, och man vill ju inte utelämna varken sig själv eller sina närmaste för mycket.
Jag förstår att något tynger dig och hoppas verkligen du kan få bra hjälp i Göteborg!
Hoppas du får en bra torsdag och självklart att det kommer minst 40 personer till Gudstjänsten.
Kramar

bollebygdsbo sa...

Jag tror att det är som du skriver.
Alla har sina problem arr dras med, sina svåra stunder att brottas med.

Jag hoppas också att det ska kännas bättre.
Tack.

Eleonora sa...

Söta Ingela - jag förstår mycket väl varför du håller inne med diverse saker som oroar dig, Alla är vi olika, en del kan avslöja alldeles för mycket och du håller inne med det. Jag har förstått litet genom att läsa ditt svar till en annan blogg. Jag hoppas innerligt att du ska kunna koppla bort detta dilemma. Det brukar vara "hopplösa fall" och man har svårt att hjälpa till - det ska proffs till det. Bra om du får tala med en utomstående och kan se saken ur annat perspektiv. Lycka till med detta så att du kan må lite bättre själv.

Stor kram till dig vännen