07 januari 2009

"Inre rikedom" 7/1

Det är svårt att uppleva ögonblick av lycka om vi inte är medvetna om vad vi egentligen uppskattar. Vi måste lära oss att njuta av små vardagliga stunder som gör oss nöjda och belåtna. Pröva ett nytt kakrecept. Lägga ner tid på att långsamt arrangera en bukett blommor för att kunna njuta av dess färger, doft och skönhet. Dricka en kopp kaffe, eller te, på trappan i solskenet. Enkla nöjen som väntar på att bli uppskattade. Enkla nöjen som ofta försummas.

Utdrag från boken "Inre rikedom" 7 januari.

De flesta kvinnor vet vad som gör deras föräldrar, livskamrater eller barn lyckliga. Men när det handlar om att inse vilka specifika småsaker i livet som får oss att småle och känna oss nöjda och belåtna inombords, så kommer vi ofta till korta.
Vad vi många gånger saknar är en äkta känsla av att vi tycker om det liv vi lever. Det är svårt att uppleva ögonblick av lycka om vi inte är medvetna om vad vi egentligen uppskattar. Vi måste lära oss att njuta av små vardagliga stunder som gör oss nöjda och belåtna. Enkla nöjen som ofta försummas.
Jag kan minnas alla fredagskvällar då jag plockade dukade av efter kvällens goda mat och bar ned för trappan till köket. Den lycka som jag då kände över vår familj och vårt hus var så stark.
Lyckan över att få känna lukten av ren tvätt som hängt ute en vårdag ger mig också lyckorus.

Men jag är säker på att det finns många fler vardagstillfällen att ta vara på.


Inga kommentarer: