09 januari 2009

"Inre rikedom" 9/1


Dagens text från boken.

Har du allting du behöver just nu? Vad är det du önskar dig? Mycket få av oss har fått allt vi vill ha och ibland tycks våra önskningar överskugga allting annat. Våra känslor blir tilltrasslade och våra sinnen överstimulerade av massmedia som glorifierar vackra människor och dyrbara saker. Det är lätt att förlora klarsynen i fråga om det vi behöver för att leva ett äkta liv. De flesta av oss längtar efter något mer i livet. Men tror du verkligen att svaret kan finnas i en elegant tidskrift eller på biografens filmduk?

Om vi ska leva ett lyckligt, kreativt och fullödigt liv, är det oerhört viktigt att skilja mellan önskningar och behov. Tyvärr suddar många kvinnor ut skillnaden och undrar sedan varför de känner sig begränsade.
Acceptera insikten att du inte kan få allt du vill ha. Varför? Eftersom det är viktigare att få allt vi behöver. Precis som spädbarn blir vi nöjda och belåtna när våra livsviktiga behov tillgodoses.

Var modig. Fråga dig själv: vad är det jag verkligen behöver för att bli lycklig? Det ytterst individuella svaren på denna fråga kommer att växla från person till person. Lita på den kärleksfulla visdomen i ditt hjärta. Inte förrän vi erkänner vilka inre behov vi har, kan vi utnyttja den skapande kraft som är nödvändig för att ge uttryck åt dem i våra liv. "När man är i stort behov av någonting brukar man hitta det", påpekar Gertrude Stein, "Det man behöver attraherar man på samma sätt som en kärlekspartner."


Allt är inte så lätt att ta till sig, men fundera över det kan vi alla göra.

Inga kommentarer: