06 augusti 2011

Redo för sensommar/höst?

Jag satte ett frågetecken efter påståendet här ovan.
Skulle kunna vara tre frågetecken
- ett för om jag är redo
- ett för om det blir någon sensommar
- ett för om det möjligen snart blir höst (väder).

Efter fredagen kändes det som att jag är redo för sensommaren men inte för hösttankar.
Jag är även redo för att jobba igen.
Igår kändes det nästan, obs nästan, som en slags upprymdhet över att vara igång igen. Mycket berodde säkert på det som hände på jobbet strax innan jag skulle sluta för dagen.
Lite kort om vad som hände.
Dörrklockan ringde, jag gick ned för att öppna.
Utanför stod det en ung man som via sitt yrke skulle överlämna något.
Han stod kvar lite och så kom en fråga.
"Hur gör man för att vara med i kyrkan"?
Jag trodde att han undrade lite över hur man skulle gå till väga för att aktivera sig i någon grupp. Men han menade hur man gör för att bli medlem! han hade gått ur för några år sedan och ville gå med igen nu!!! Jag blev så glad och tacksam över detta att jag efter samtalet rusade upp för trappan och talade om det för vår organist. :)
Det är ju så härligt att få en fråga om hur man ska bli medlem - annars har man fått frågan om hur man ska göra för att gå ur kyrkan.
Nu får vi be och tacka för alla nya som vill hitta in igen och be för att det ska bli fler som ser att det finns gemenskap för alla!

Vi hoppas mycket på det diakonala center som vi tänker dra igång så snart som möjligt. Där ska det vara ett "lågtröskelcafé". Lite kul med detta namnet har det blivit. I Borås Tidning råkade det bli felstavat så där stod det "långtröskelcafé".  ;)  Vi ska på något vis försöka spinna vidare på detta nya ord och visa på skillnad mellan "lång"-och "lågtröskel".  ;)
Där vill vi bygga gemenskap över alla gränser.

Idag på morgonen hade jag så många bra tankar som jag ville skriva ned - men som så ofta försvann de ur minnet när jag klivit ur sängen. Nåväl, detta blev något litet här på bloggen denna lite gråmulna lördagsförmiddag. Hoppas att väderprognoserna stämmer idag och att det blir soligt under eftermiddagen.

4 kommentarer:

femfemman sa...

Roligt att se dej ute på bloggen igen. Tankar kommer och går, det gäller att hålla dem kvar. Svårare och svårare blir det med åren. MEN oftast brukar de goda tankarna komma tillbaka igen. Sätt dej vid datorn direkt och skriv ner dem... det är så kul, intresant och lärorikt att ta del av andras funderingar. Ha en bra jobbstart... På onsdag är det skolstart för oss lärare i T-mo kommun.

Myrra sa...

Vad underbara nyheter att läsa när människor vill komma till kyrkan! Och kaféet som planeras låter riktigt lovande, för låg tröskel behövs, då kommer folk! Det finns så många sökare nu, för jag tror människor känner av den otrygghet som sprider sig över jorden med våld och naturförändringar. Då är det gott att få vända sig till kyrkorna med människor som kan lyssna och vägleda.
Många kramar till dig! Allt gott!

Anonym sa...

Underbara rader du skrivit.
Känns så skönt att veta att man inte är ensam med alla tankar, utan att vi är fler som funderar :)
cathrine

Anonym sa...

Hejsan !

Hittade till denna bloggen genom att trycka på "nästa blogg" ett flertal gånger och läsa alla möjliga bloggar = Trevligt !

Men .... nu till kanske något mindre trevligt gällande kyrkan - Jag har sett/hört/varit med om vad som har hänt och kanske fortfarande händer (vet ej) här i Bollebygds Församling.

Jag var inte aktiv, men det var min .... (vill inte nämna några namn). Fick se och höra en hel del smuts !

Det slutade med att jag och samtliga i familjen, make och barn, gick ur kyrkan.

Vi tänker (idag i alla fall) inte gå med i kyrkan igen - för jag tror inte att något har/kommer att ändras.

"Gör/säg/bete dig som du vill - strunta i andra - gå till kyrkan och be = Du är förlåten"

Så kallade "skithögar" finns det gott om - överallt !

Bollebygdsbo och ateist !